Vistárii mám už 3 roky, hned druhý rok po vysazení kvetla a letos mi kvetla v průběhu léta dokonce 3x. Poprvé v dubnu, potom v červnu a naposledy v srpnu. Žádne extra podmínky u mě nemá, jen slunce celý den.big_smile
Mam ji druhým rokem, loni hodně vyrostla, letos méně,ale byla již od srpna žlutá,je na odpoledním slunci,koupila jsme ji   na Výstavě zahrada  Čech, nevím, jestli byla  roubovaná nebo ne.
Dobrý den.
Mám vistárii asi 15 let a nikdy nekvetla. Tenkrát před těmi 15 lety jsem si ji objednala u Starkla. Už jsem se ptala všude možně, jak docílit kvetení , ale pořád nic.
Jedna rada byla. že není naroubovaná a že nikdy kvést nebude, další, že nevadí, že asi není naroubovaná a že ji mám hodně stříhat. Je možné, že naroubovaná je - já to nepoznám, ale každopádně pořád nekvete.
Nemáte nějaké další rady ?
Děkuji
Dotaz: Dobrý den, prosím vás mám vistárii bílou už 7 let a stále nekvete. Je naroubovaná. Mimo to mám ještě jednu fialovou nenaroubovanou, ale ta mi tento rok tak hodně kvete, že jsem překvapena. Přitom tu mám od babičky z trhu a tu nekvetoucí od zahradníka.

Odpověď: Doporučuji tu, která nekvete, zásadně ořezat příští rok v předjaří, nyní v květnu je na řez již pozdě.

Wisteria - vistárie

Wisteria - vistárie

Zdroj: Zahradní rádce Martiny Hájkové, Marigreen s.r.o.
Další informace v článcích o rostlinách
Wisteria sinensis Wisteria - vistárie
Pěstování vistárií má dlouhou historii. Oblíbená byla nejen v Číně ale hlavně v Japonsku. Záznamy o tom, jak pěstovat miniaturní vistárie v nádobách, pocházejí z Číny a jsou staré více jak 2000 let. V Japonsku byly objeveny první zmínky již z roku 712. Vistárie …
Časopis Zahrádkář | 30.05. 2007
Wisteria sinensis - vistárie čínská (opakované kvetení v létě) Wisteria - vistárie
Mohutné vistárie působí vznešeně po celý rok. Na podzim, když opadají listy, se očím odhalí propletené dřevité výhony, které šplhají do výšky přes 10 m. Na jaře se ozdobí dlouhými převislými hrozny motýlovitých květů, v létě zahalují dům krásnými …
Vistárie - řez (PIXABAY) Vistárie - řez
Je čas zastřihnout vistárii Bohatá hroznovitá květenství vistárie zdobí začátkem léta mnohé domovní zdi a pergoly. Nejznámějšími druhy jsou vistárie čínská (Wisteria sinensis; kvete většinou už před rašením listů) a vistárie květnatá (Wisteria floribunda …