Nevím,jestli je to reklamní tahák,možná,že u nás pro ni nejsou podmínky a nebo dělám něco špatně.Třeba se tady ozve někdo,kdo s ní má také zkušenosti. Teorie a praxe jsou někdy rozdílné.Když tady vidím fotky soukromých zahrad a rostlin,vždy na ně ráda koukám,protože je vidět,že to ti lidé dělají s láskou k přírodě.
Pro houba  a chce to trpělivost schisandra chinensis je dlouhověká popínavá dřevina,když jsem ji dostal v roce 1991 čekal jsem na plody 5 let!! Nepotřebuje žádného dalšího opylovače je dvoudomá. Pouze některé klony mají vyjímečně  pouze samčí nebo samičí plody. Proto je dobré klanoprašku rozmnožovat odkopky nebo řízky od matečnice,která plodí. U semenáčků ta jistota není. Její pěstování je jednoduché kořeny a spodek rostliny potřebují stín a kyselejší půdu,horní část spíš slunce. Po 10 letech v plné plodnosti se začíná snižovat plodnost,proto je nutné starší výhony odstranit. Plody klanoprašky mimo sušení nejčastěji nakládám do medu kde mají výbornou chuť.  bylinář Vláďa

Léčivé rostliny jsou zelenou lékárnou pro každého.
Klanopraška mi začala rodit ve velkém až po více letech, vydržte!!! Přesněji: kvetla docela brzo, květy však opadaly, po pár letech se  objevily i bobule, které ale před dozráním opadaly, později jich zůstalo jen několik na některém "hroznu". Ale tak 2 - 3 roky se snaží a rodí tak, že vypadá jako v nabídkovém katalogu.
Další informace v článcích o rostlinách
Schisandra chinensis - schizandra čínská Schisandra chinensis - schizandra čínská
Klanopraška čínská - Schizandra Chinensis Baill. je známa též pod názvem Strom pěti chutí. Klanopraška je vysoce dolná vůči mrazu snese -30°C …
Schisandra chinensis - schizandra čínská, klanopraška Schisandra chinensis - schizandra čínská, klanopraška
Výška: popínavá dřevina, 3- 6m Květ: bílo- růžový, V.-VI. Plod: červená bobule, VIII.-IX. Významná léčivá rostlina čínské lidové medicíny. Užívanou částí jsou hlavně červené bobule, které lze konzumovat jako sušené, připravit z nich marmeládu, šťávu …