Mám dva již několik let, vždy po odkvětu  je začnu méně zalévat a brzy zjara, v dubnu,  je přenesu ven do polostínu a jen sporadicky zalévám...jakmile začnou vyrůstat listy, přesadím je do nového květináče s novou zeminou a v říjnu je přenesu do bytu....toto mám roky odzkoušeno a stále mi každoročně nádherně vykvétají....
Bramboříky jsem takto přechovávala několik let. V květnu jsem je vynesla na zahradu do kůlny a tam jsem je nechala celé léto bez zalévání. S vodou jsem začala přiíbližně v září, velmi brzy vyrašily nové lístky, květinu jsem přesadila a zakrátko jsem viděla poupata. Bramboříky mám mezi okny, letos za začátku roku spadla teplota hodně pod nulu a já jsem zareagovala pozdě - všechny mi zmrzly. Jeden mě zvlášť mrzel - lososově růžový s krapatými okraji. Letos tedy začínám znovu se třemi novými.
Dobrý večer, já mám bramboříky mezi okny, kde mi kvetou od října až do dubna. Pak je zasadím do stínu nebo polostínu do zahrady. V říjnu jsem je zasadila opět do květináčů a budu se těšit, zda pokvetou jako každý rok. Marcela
cz
Brambořík (Cyclamen persicum)
cz
Dotaz: Poraďte mi, prosím, jak pečovat o brambořík po odkvětu, t.j. teď v květnu. Mám ho v květináči, nezalévám. Co s ním dál, aby na podzim opět kvetl?

Odpověď: Nechte ho zatáhnout do hlízy, uschlé listy otrhejte a ponechte jej v květináči někde v tmavé místnosti. Půdu lehce poroste, aby zcela nevyschla. Když začne hlíza strkat nové lístky, je třeba ji vyjmout a přesadit do nového substrátu, umístit na světlé stanoviště a přihnojovat.

Zdroj: Zahradní rádce Martiny Hájkové, Marigreen s.r.o.
Další informace v článcích o rostlinách
Cyclamen persicum - brambořík perský Cyclamen - brambořík
Čeleď: Primulaceae - prvosenkovité Jméno: Pojmenování bylo odvozeno z řeckého slova kyklos (kotouč) upomínajícího na oválný tvar hlízy …
Computer Press, a.s. | 20.06. 2008
Cyclamen - brambořík Cyclamen - brambořík
Díky elegantnímu a neobvyklému tvaru květů patří brambořík k tradičně oblíbeným hrnkovým rostlinám. Navíc některé druhy bramboříků kvetou nepřetržitě od října do března, tedy v době, kdy jiné rostliny již dávno své kvetení ukončily …
Rebo Productions CZ | 05.11. 2009
Cyclamen - brambořík (PROVOBIS) Cyclamen - brambořík
Víte, že brambořík patří mezi dvacet nejpěstovanějších pokojových květin? Může za to nejen bohatá paleta barev květů, ale i kvetení v době, kdy je jakákoli kvetoucí ozdoba bytu vítána. V zahradnických centrech nabízejí bramboříky průběžně od konce podzimu …
PRO VOBIS, s.r.o. | 05.01. 2011