Ahojky, chtěla bych poradit. Potřebuji keř asi 2 m a rozmýšlím se, mezi vejgelií a ibiškem. Kdo by mě poradil??? Slyšela jsem, že listy ibišku raší až v pozdějších měsících???
Ibišek opravdu raší později, kvete v létě. Sice ze začátku mi rostl pomaleji (to prý je normální), hustější keř získáš, když ho budeš stříhat - na jaře - kvete na nových výhonech. Bývají různé barvy, i plnokvěté, efekt na zahradu je hlavně na léto. Vajgélie je také hezká, ale kvete dříve a nemá tak efektní květy.

Hana Dvořáková
Prosím ještě o radu, jak dlouho trvá u ibišku /který má 30 cm/ růst do 2 m. A jak to dlouho trvá u vajgelie?? Chtěla bych keř zasadit na  volné místo u plotu, aby k nám neviděli. Už tam mám i tavolu červenolistou. Děkuji za radu. Evajs
Malý ibišek roste ze začátku poměrně pomalu a jestli bude v živém plotu s tavolou, tak ta ho v růstu předhoní a myslím si, že ho bude zastiňovat a on poroste ještě pomaleji. Pokud je to do živého plotu nebo skupiny k plotu jako pohledová clona, vysadila bych asi tu vajgélii, která roste daleko rychleji.

Hana Dvořáková
Nevím,jestli potom každý rok kvete.Já stříhám každý rok větve,které kvetly, hned po odkvětu a následující rok je z keře jedna ohromná kvetoucí koule,u které nejsou vidět ani větve,je to samý květ.A kvete potom ještě jednou,i když už ne tak intenzivně,na konci srpna a začátkem září.
Toto je můj ibišek, ještě ne celý rozkvetlý.
Děkuji za podporiu a budu čekat dál. Letos už jsem přišla o skalníky .   

Jana
Další informace v článcích o rostlinách
Hibiscus syriacus Hibiscus syriacus L. - ibišek syrský
Tyto opadavé keře kvetou dle odrůd nádhernými květy v pestré paletě barev od srpna do října a patří tak k nejcennějším v létě kvetoucím dřevinám …
Garten.cz | 25.11. 2001
Hibiscus syriacus - ibišek syrský Hibiscus syriacus - ibišek syrský
Skupina: Keře s opadavými listy. Vlastnosti: Exoticky působící keř, rozkvétající v pozdním létě. Předzahrádkám propůjčuje atmosféru Středozemí. Umístění: Výslunná a chráněná místa …
Rebo Productions CZ | 16.06. 2008
Hibiscus syriacus - ibišek syrský Hibiscus syriacus - ibišek syrský
Typickou rostlinou plného léta je ibišek. Pěstitelé pokojových rostlin možná namítnou, že ibišky – to je jejich parketa. Nic proti – je to pravda – ovšem jenom napůl. V interiéru se pěstuje ibišek zvaný čínská růže, Hibiscus rosa – sinensis. I pro pěstování …