22.04. 2012 23:36#11464 Kamejka modronachová - Lithospermum purpureocoeruleum 1 Tuto rostlinku jsem objevila v nedalekém lesíku a pojmenovala jsem ji plicník úzkolistý, ale je to chyba. Myslím si, že patří do čeledi Boraginaceae, ale nevím který rod. Může mi někdo poradit? KAMEJKA Rody A-Z: Kamejka - LithospermumKvětena A-Z: Kamejka lékařská - Lithospermum officinale, Kamejka modronachová - Aegonychon purpurocaeruleum, Kamejka rolní - Buglossoides arvensis, Kamejka ztloustlá - Buglossoides incrassata, Kamejka ztloustlá přehlížená - Buglossoides incrassata subsp. splitgerberiTrvalky A-Z: Kamejka modronachová - Lithospermum purpureocoeruleumFlóra zahraniční A-Z: Kamejka - Buglossoides tenuiflora, Kamejka apulijská - Neatostema apulum, Kamejka keřovitá - Lithodora fruticosaSkalničky A-Z: Kamejka větvená - Glandora diffusaLéčivé rostliny A-Z: Kamejka lékařská - Lithospermum officinale, Kamejka modronachová - Lithospermum purpurocaeruleum, Lithospermum purpureocoeruleum | | | | G | B | Y | Biolib | Botany | Wikipedia: CS, SK, EN, DE, PL | iNaturalist | Garden.org YOS | Všechno jde tak, jak má jít. Zaslat příspěvek cz YOSKamejka modronachová (Lithospermum purpureocoeruleum)
23.04. 2012 11:12#11467 Kamejka modronachová - Lithospermum purpureocoeruleum 2 Podívejte se na kamejku modronachovou - Lithospermum purpureocoeruleum, z čeledi brutnákovité - Boraginaceae. Roste v hájích, lesostepích a na křovinatých stráních, především v teplejších oblastech. Pěstuje se také jako trvalka, ale je dosti rozlézavá svými podzemními výběžky. Váš snímek jí odpovídá.Jan Kolman | Zaslat příspěvek
23.04. 2012 14:50#11473 Kamejka modronachová - Lithospermum purpureocoeruleum 3 Wochozský - s určením kamejky jste mne velice potěšil. Moc děkuji.YOS | Všechno jde tak, jak má jít. Zaslat příspěvek
18.05. 2013 23:37#20731 Kamejka modronachová - Lithospermum purpureocoeruleum 4 Kamejka modronachová - Lithospermum purpureocoeruleumMísto: Botanická zahrada BerlínMarie Fárová | Zaslat příspěvek cz Marie FárováKamejka modronachová (Lithospermum purpureocoeruleum) cz Marie FárováKamejka modronachová (Lithospermum purpureocoeruleum) cz Marie FárováKamejka modronachová (Lithospermum purpureocoeruleum)