Koukám, že červenec ještě nikdo nezaložil. Já se vrhla na kamarádčinu zahrádku, tam dojdu. Takže pár fotek pro potěchu a prosím o pomoc s názvy - něco nevím vůbec
Tak jsem tu něco napsala, rozklikla jsem fotku a pochopitelně napsané zmizelo, ale fotky jsou jinak uložené než předtím. Takže znovu: Lila kvítek je koukol, který se v současné době pěstuje jako okrasná jednoletka (Koukol - Agrostemma githago). Bílý roztřepený kvítek je Hlaváč kavkazský (Scabiosa caucasica) a jasně červený květ je Ostálka (Zinnia). U žlutého kvítku nevidím listy a nevím, jak je velký, ale je mi to povědomé.
Kocour.fous - tu šedou rostlinku s červenofialovými kvítky si nemůžu zapamatovat. Když ji vidím, napadne mne nejprve koukol. Doufám, že teď už si budu pamatovat, že je to Kohoutek věncový - Lychnis coronarium. Doplníte Váš obrázek? Bylo by to fajn, protože Vaše fotografie je moc hezká. Můj kohoutek není tak kompaktní.
Kocour.fous - to co Vám tak večer voní by mohla být večernice vonná snad nějaký kultivar Hesperis matronalis. Jaké to má listy a jak je vysoká? Večernice se pěstuje většinou jako 2-letá.
Kocour.fous - pěkné fotografie. Bohužel budeme muset část časem asi smazat. Do latinského názvu nepatří český název. Při množství více jak 20 000 obrázků není možné po uživateli opravovat zkomolené názvy v tomto poli. Prosím, opravte latinské názvy. Pokud je neznáte, pole Latinský název nevyplňujte. Obrázky před nahráním na web otočte. Neotočené obrázky budou rovněž vymazány.
Děkuji za některé doplnění názvu...YOS rostlinka je asi 40-50 cm vysoká a koupila jsem ji jako "letní směs"..pokusím se, ji vyfotit i s listama,ale myslím ,že byla jen letnička...