| Téma | |
|---|---|
Přísavník - použití na zdivo bez omítkyDobrý den, ráda by jsem se zeptala, zda lze přísavník vysadit i k domu, kde částečně chybí omítka a z větší části je odhalené zdivo. Právě, že dům je nevzhledný a na fasádě se dlouho ještě nedohodneme :P, tak zvažuji nechat jej porůst popínavkou. Vybrala jsem přísavník, břečťanu jsem se… | |
Přísavník trojcípý - bude mít trojcípý list?Chci si nechat obrůst lodžii přísavníkem, který jsem viděl, jak obrůstá celé domy - nádherné velké lesklé zelené trojcípé listy. Koupil jsem si před několika týdny 4 rostliny: přísavník trojcípý Parthenocissus tricuspidata - kultivar 'Veitch Boskoop'. Zasadil jsem ho na lodžii a očekával klasické… | |
Přísavník trojcípý - fasáda, klady a záporyDobrý den, jako zahrádkářský laik bych měl na zkušené prosbu. Máme v plánu koupit domek, který je porostlý přísavníkem trocípým. Je to novostavba, bungalov cca 8 let stará. Majitel si touto popínavkou zkrášlil dům. Nám se to celkem líbí, ale máme obavy o budoucí problémy. Proto prosím o radu. Mohoukořeny… | |
Přísavník trojcípý - proč usychají listy?Mám od jara na lodžii přísavník trojcípý Parthenocissus tricuspidata - kultivar 'Veitch Boskoop' v 60 litrovém dvojitém truhlíku s polyuretanovou izolací, na dně drenáž s odvodem přebytečné vody. Lodžie je na západ a odpoledne tam praží slunce, v posledních týdnech bylo dost velké vedro. Roste velmi… | |
Původní téma:Přísavník - drátěný plotDobrý den, chtěl bych se zeptat, zda přísavník se může pnout taklé po drátěném plotě. Který zu přísavníků byste doporučil? Děkuji P. Dotaz z internetové poradny Zahradnictví J. a Z. Krulichovi | |
Schisandra chinensis - Wu-Wei-Zi, bobule životaAndrea Černá Dobrý den, mám otázku :) Bobule života - Wu-Wei-Zi...víte o tom něco bližšího? Díky | |
Trubač - pěstováníTrubač mám na zahradě zasazený u oblouku z obou stran, ale má moc velké přírůstky, takže dlouhé výhony neustále přepadávají. Když je přivážu, během měsíce už jsou zase další dlouhé výhony. Vzhledem k množství zelené hmoty není oranžovo-červených květů zase až tak moc, ale jsou krásné,… | |
Vistárie - pěstováníJá teď dostala vistárii od mého souseda,ale je to odkopek a není roubovaná,tak jsem zvědavá,co s toho vzejde,ale určitě nebude mít,tak veliké květy,jako ta roubovaná. | |
Vistárie - proč nekvete?Mám 5 let starou Vistárii. Vysadila jsem ji do kvalitní zeminy na prosluněnou jihozápadní stranu zahrady. Je silná, zdravá, ale zatím nekvetla. Jak docílit kvetení? | |
Vistárie - roubováníDobrý den. Loni jsem vysela semínka Wistarie, ale jelikož semenáčky nekvetou, nebo začnou kvést až velice pozdě, tak bych je ráda naroubovala. Jenže u Wistarie připadá v úvahu roubování na kořen a to je právě ten problém. Tento typ roubování jsem ještě nikdy neprováděla a nevim přesně(lépe řečeno… | |
Vistárie - vhodná doba řezuDobrý den. Prosím o informaci,kdy provádět řez vistárie. Vím,že se řez provádí 2krát ročně,ale nevím přesně kdy. Děkuji předem. | |
Výsev pnoucích rostlinKdo si chce kolem terasy zřídit hustou pohledovou ochranu, měl by nejpozději začátkem dubna vysít semena jednoletých popínavých rostlin, jako jsou vilec ( Cobaea), chmel ( Humulus), dlouhatec ( Dolichos) či fazol šarlatový, a předpěstovat je doma. Rada z rubriky Co je důležité v dubnu Cobaea scandens -… | |
Zimolez - můžu teď přesadit?Mám krásný bujný zimolez, který se pne kolem takového žebříčku u studny, ale je už moc veliký, vytvořil nevzhledný kužel..... hodil by se mi víc u drátěného plotu kolem zahrady, tam by se mohl pnout do sytosti.... myslíte, že bych ho tam mohla přesadit? přežil by to? a je to vhodné teď? díky za… | |
Zimolez - pěstováníZimolez - Lonicera. Na začátku nebo uprostřed jara se provádí řez zimolezu. U přerostlých a zanedbaných rostlin (mnoho tenkých větviček s květy pouze na koncích) můžeme provést zmlazovací řez, kdy všechny větve lze odstřihnout ve výšce 30 až 60 cm nad zemí. Pokud není tento řez nutný, odstraníme… | |
Zimolez Heckrottův - pěstováníDobrý den, chtěl jsem se zeptat na pěstování a množení zimolezu. Děkuji | |
Zimolez Henryův - pěstování na balkónProsím o radu. Lze pěstovat zimolez Henryův (Lonicera henryi) v samozalévacím truhlíku (asi 10 litrů) na západně orientované lodžii? Má šanci přežít zimu v 360 m n. m.? Prosím o zkušenosti nebo odkaz. Přeji všem pohodové Vánoce a úspěšný pěstitelský rok 2010. Milan Hanuš |